Enklare tandvård med hjälp av Sirona

17 augusti 2021
Lily Hansen

Har du hört talas om Sirona? Om du inte har gjort det så är det ett företag som arbetar med att förbättra områden inom vården som exempelvis genom digitalisering. Det finns många sätt som vården kan bli bättre och säkrare för patienterna och enklare för vårdpersonalen. Ett sådant område är tandvården, som numera tar hjälp av Sirona. Om du exempelvis behöver tandproteser så har troligen sirona ett finger med i spelet.

Om du förr behövde tandproteser så fick du vara med om att göra en form som fick vara mall för proteserna. Det var ett bökigt och allt annat än perfekt sätt att skapa en mall, som du sedan ändå fick vara med om att anpassa så att den stämde helt och hållet. Idag är det mycket enkelt att ta fram digitala mallar, som sedan också digitalt skickas för tillverkning. Som även den sker med hjälp av verktyg som styrs digitalt. Det gör att du kommer få ett helt perfekt resultat.  

 

 

Proteser som passar perfekt

Eftersom mallen av din tandrad och tandkött kommer vara så pass perfekt så kan du få proteser som du snabbt glömmer bort är just proteser. Det är tandproteser som passar helt med din färg, gällande tandkött och tänder. Även passform och säkerhet har tagit ett steg uppåt, då man numera använder sig av tandproteser som är mjuka och stabila på en och samma gång. Det gör att du kan fortsätta leva som vanligt, och bättre.

Med rätt tandprotes ska du inte enbart kunna tugga din mat. Målet är att du ska våga skratta och le på samma sätt som när du hade alla dina tänder. Ett leende är så pass viktigt att det kan vara skillnaden mellan att få ett jobb eller ej, eller att få den där andra dejten. Därför ser man idag perfektion som en förutsättning för alla patienter.

Fler nyheter