Fasadskyltar i Malmö skapar ordning i samhället

21 februari 2022
Lily Hansen

editorial

Det finns en sak som du aldrig ska ta för givet när du befinner dig i Göteborg eller Malmö. Ja, eller vilken annan stad som helst för den delen. Men här får du förhålla till dig dessa två städer för sakens skull. Hursomhelst, det du aldrig ska ta för givet är skyltar. Närmare bestämd fasadskyltar. Ändå gör man det. Man förväntar sig att de ska vara där. Så att man vet vad det är för byggnad man står och stirrar på. Men tänk om de en dag skulle vara borta?

Skulle fasadskyltarna i Göteborg och Malmö försvinna över en natt skulle det vara lika med katastrof. Det skulle bli kaos på motsvarande nivå som om zombies hade invaderat städerna. Kanske inte exakt likadant, men nästan. Folk skulle inte längre veta vilken byggnad de skulle gå till. I alla fall inte om det var första gången de skulle besöka byggnaden i fråga. Det är på så sätt som fasadskyltar hjälper sin omgivning. Med väldigt värdefull information.

 

Fasadskyltar Malmö, Göteborg

 

Gå inte miste om viktig information

Som sagt, det är lätt att ta dessa skyltar för givna. Man är van vid att se dem hänga där på fasaderna. Precis som de alltid har gjort. Men om det inte vore för fasadskyltar, och för att man byter ut dem, så skulle du heller aldrig få reda på när det skedde en förändring. Ofta är det genom att fasadskylten byts ut mot en annan som du förstår när en slags verksamhet har ersatt en annan. Eller om den befintliga verksamheten har bytt namn.

Om det inte vore för fasadskyltar är risken stor att du går in på ett tvätteri när du i själva verket förväntade dig en kinarestaurang. Förstår du hur mycket fasadskyltar i Malmö beyder nu? Om inte, då kan du fortsätta att läsa vidare här till poletten trillar ned: https://www.skyltcompaniet.se/produkter/

Fler nyheter