Låt ditt barn få vänner på förskola i Malmö

20 juni 2022
william eriksson

editorial

Det är inte obligatoriskt att ha sitt barn på förskola. Men det kan vara väldigt nyttigt. Både för barnet och för dig som förälder. På en förskola i Malmö lär barn sig interagera med varandra på ett sätt som av flera anledningar inte blir av för ett barn som är hemma med någon av sina föräldrar eller en mor- eller farförälder.

Därmed inte sagt att barn som inte går på förskola tar skada. Det finns många fördelar med att ha mycket tid tillsammans med familjemedlemmar och släktingar också. Vissa påstår att lugna aktiviteter som läsutveckling och annat kan främjas av att ett barn haft mycket ensamtid med vuxna. Men att lära sig leka med andra barn är också en konst. 

 

Så roligt på förskolan att man knappt tror att det är sant

Du som har ett barn som går på förskola i Malmö vet säkert redan allt detta. Barnet kommer hem varje dag med spännande berättelser om vad som hänt under dagen. Många av dem så fantastiska att du knappt tror att de är sanna. Vilket de ibland kanske inte heller är, med tanke på den idérikedom och fantasi barn utvecklar i förskoleåldern.

På förskolan träffar ditt barn andra barn, som kanske blir vänner för livet. Många barn som växer upp tillsammans hänger ihop under lång tid. Ibland så länge som in i vuxenlivet. Men inte minst när det kommer till skolstarten kan det finnas fördelar med att ha lärt känna barnen i området ordentligt innan.

 

förskola malmö

 

Barn nätverkar redan på dagis

Barn nätverkar nämligen redan på dagis. Här knyter de kontakter som kommer bära dem genom skoltiden. Och som du säkert har märkt själv, är ett rikt socialt liv en framgångsfaktor för många områden. 

Säkert blir det lättare både på skolgymnastiken, rasterna och kommunala musikskolans grupplektioner om ditt barn har lojala vänner med sig från förskolan. Kompisar är bra att ha. Och de finns på förskolan.

Fler nyheter