Många gånger kan det löna sig att hyra personal istället för att anställa

05 juli 2021
Cecilia Olsson

Att ha kunnig och bra personal i en verksamhet är avgörande för att den ska kunna fungera optimalt. Det är viktigt att ha rätt kompetens på rätt plats i företaget. Ibland kan det dock uppstå ett behov av extra personal under en specifik period.

Det kan till exempel gälla en stor beställning, ett specifikt projekt eller en anställd som av en eller annan anledning inte kommer att kunna arbeta den närmsta tiden. Då kan en mycket smidig lösning vara att hyra personal från ett bemanningsföretag. 

Fördelarna är flera när det handlar om att hyra personal

Genom att hyra personal så kan man snabbt få tag på nödvändig kompetens för den specifika period då det kommer att behövas. En rekryteringsprocess kan vara väldigt tidsödande och dyker det upp ett akut behov av personal som besitter specifik kompetens så finns inte alltid den tiden.

Genom att hyra personal istället så kan man ha en lämplig medarbetare på plats inom 1-2 veckor. Det kan även uppstå ett behov av något på företaget där man är osäker på vilken kompetens man faktiskt behöver samt hur man hittar den, även då kan bemanningsföretag vara lösningen.

Som arbetsgivare krävs det att man utöver lönen även måste betala ut arbetsgivaravgifter, semesterersättning, försäkring och eventuella pensionsavsättningar. Detta är något som generellt ingår vid bemanning och det betyder att man inte behöver lägga tid på sådant om personalen hyrs in. Bemanningsföretaget för även dialog med konsulten och kan därmed ta samtal man som arbetsgivare helst slipper.

Bemanningsföretag som erbjuder sina tjänster över hela Sverige

Det är viktigt att bemanningsföretaget kan konsten att koppla samman konsulters erfarenhet och motivation med rätt uppdrag och kund. Det är något som Love My Office är mycket medvetna om och alltid strävar efter. Love My Office är ett bemanningsföretag som hjälper företag med bemanning av konsulter och personal över hela Sverige.

Fler nyheter