Pumpservice – pumpar Örebro

28 oktober 2022
Staffan Ehrlin

editorial

I en uppsjö av pumpar kan det vara svårt att hitta rätt

Det finns många olika typer av pumpar och det kan vara svårt att veta vilken som är rätt för ditt företag. I det här blogginlägget hjälper vi dig att förstå de olika typerna av pumpar som finns och vilka faktorer du bör tänka på när du väljer tjänsteleverantör.

 

När det gäller industriella pumpar finns det tre huvudtyper:

1. centrifugalpumpar

2. pumpar med positiv förskjutning

3. specialpumpar

 

pumpservice - pumpar Örebro

Centrifugalpumpar är den vanligaste typen av pump som används inom industrin. De fungerar genom att använda ett pumphjul för att skapa en centrifugalkraft som förflyttar vätskan genom pumpen. Centrifugalpumpar används vanligtvis för att överföra vätskor, men kan också användas för att pumpa gaser och slam.

Positiva förflyttningspumpar fungerar genom att en kolv eller ett membran förskjuter en viss mängd vätska vid varje slag. Dessa typer av pumpar används ofta i tillämpningar där det krävs en konstant flödeshastighet, t.ex. vid livsmedelsbearbetning eller tryckning.

Särskilda pumpar är utformade för särskilda ändamål. Det finns t.ex. pumpar som är utformade för att avlägsna färg från ytor eller för att pumpa högviskösa vätskor. Det som är viktigt att komma ihåg här är att olika industrier har olika miljökrav och när det kommer till pumpar som handskas med färg och kemikalier skall dessa möta de krav som ställs. 

 

Välj rätt leverantör

När du väljer en leverantör av pumptjänster bör du ta hänsyn till kvaliteten på de pumpar de erbjuder, längden på deras serviceavtal och deras förmåga att hjälpa till med installation och felsökning. Det finns många välrenommerade leverantörer av pumptjänster i Örebro, så du bör inte ha några problem att hitta en som uppfyller dina behov. Ett tips är att kontakta https://www.pump-pyrolysteknik.se/pumpservice-orebro/ de har över 30 års erfarenhet från branschen, erbjuder nyköp, installation, reparation och service på alla tänkbara pumpar och system.

Fler nyheter