Sexleksaker och redskap för spänning i sovrummet

26 februari 2020
Cecilia Olsson
Sexleksaker och redskap för spänning i sovrummet

Något som kan få många att höja på ögonbrynen är förkortningen BDSM, men vad innebär egentligen de där bokstäverna och är det något som kan tilltala vemsomhelst som är sexuellt aktiv? 

Bondage har inte alltid varit något som skett i sängkammaren, under 1400-talet använde samurajer bondage (shibari) för att tygla sina fångar och göra dem oförmögna att röra sig. Att ägna sig åt bondage innebär helt enkelt hinder att röra sig och innefattar inget våld. Något som kan vara populärt att använda sig av vid bondage är däremot ögonbindel eller en kittlande fjäder.

Dominans och undergivelse är något vi stöter på dagligen i samhället. Till exempel så är man undergiven sin chef, i vänskapskretsen kan det ofta vara någon som bestämmer mer än de andra och i familjen finns det vanligtvis någon som tar de största besluten. När det kommer till dominans och undergivelse i sängkammaren så kan det vara raka motsatsen mot vad det är i vardagslivet och det innebär helt enkelt att den ena parten bestämmer vad den andra ska göra samt hur han eller hon ska bete sig.

Sadism och masochism består av en dominant (sadist) och en undergiven (masochist). Sadisten är den som utför handlingar på masochisten vilket kan vara i form av till exempel smisk, slag med paddel eller liknande redskap, nyp av till exempel bröstklämmor och smält vax som hälls över kroppen. Det viktiga i S&M är att båda parter är med på det och njuter av att vara i sin roll. 

Om man är nyfiken på att testa några av dessa aktiviteter i sängkammaren så kan man hitta både tips och redskap på Lovebuddy.se. Där kan man läsa recensioner på vuxen leksaker och få inspiration till allt möjligt kopplat till sex. Var bara noga med att prata med din partner innan du introducerar BDSM i sängen. Det är som sagt mycket viktigt att båda upplever njutning och att man inte känner sig tvungen att göra något som man inte känner sig bekväm med.

Fler nyheter