Svetsning skapar en personlig stil i Stockholm

16 september 2021
jonas olsson

Med svetsning kan man skapa både möbler och inredningsdetaljer i metall, men också balkongräcken, ledstänger, staket, gallergrindar och annat som behöver vara säkert och hållbart. Med svetsning kan man göra både luft- och vattentäta fogar, vilket gör att tekniken skapar förutsättningar för användandet av metaller i mer tuffa väderförhållanden. Svetstekniken skapar också förutsättningar för att skapa en mer personlig stil på inredningsdetaljer i hemmet. 

Man kan exempelvis rita en snygg och praktisk rumsavdelare och sedan låta en svetsare specialiserad på smide tillverka den. Eller varför inte förstärka inbrottsskyddet med en stabil och säker gallergrind i metall? Möjligheterna är många med svetsning och det är bara fantasin som sätter stopp. 

Man behöver inte ens ha en färdig design och ritningar, man kontaktar bara en smidesverkstad. Men det kan ändå vara bra att rita en enkel skiss med tydliga mått. Det underlättar kommunikationen med svetsaren som då kan komma med förslag på hur man kan utforma objektet.

 

 

Gallergrindar med exakta mått där även montering ingår

Många verkstäder som arbetar med svetsning i Stockholm har också färdiga produkter av standardmått som fönstergaller, gallergrindar, balkongräcken, trappor, med mera. Men då det är viktigt att produkterna passar precis, går de också att få tillverkade efter särskilda mått. För säkerhets skull är det alltid svetsaren som tar måtten och som sedan också monterar räcket, eller vad det nu kan vara. Här är ett exempel på ett sådant företag: https://www.hofmeijer.se/svetsning.

Vill man ha hjälp med svetsning eller få något tillverkat i metall ska man vända sig till ett erfaret företag inom smide. Gäller beställningen säkerhetsgrindar eller fönstergaller är det viktigt att företaget också är väl medvetet om vilka särskilda krav försäkringsbolagen ställer på inbrottsskydd. Men då priserna kan variera mycket för svetsning kan det vara en god idé att ta in offerter från mer än ett företag och se vad som passar bäst.

Fler nyheter