Anlita en låssmed akut i Stockholm

30 november 2021
william eriksson

editorial

Det är inte alls ovanligt att man kan behöva anlita en låssmed i Stockholm akut för låsöppning och/eller för att åtgärda lås som har gått sönder. Ett bevis på detta är att de flesta låssmeder faktiskt tillhandahåller dygnet runt-öppen låsjour. Många förlorar eller tappar bort nycklarna på krogen men upptäcker det inte förrän de ska hem sent på kvällen eller natten. Det kan därför vara bra att alltid ha ett telefonnummer till en auktoriserad låssmed med sig. Mest praktiskt är att lägga in telefonnumret i mobilens telefonlista.

Det har tyvärr hänt att personer som snabbt har sökt på internet efter en låssmed vid akutöppning, har blivit lurade av icke auktoriserade låssmeder. Ofta har de fått betala ett överpris och inte heller fått ett kvitto. Vissa har bokstavligen fått hjälp med att öppna låset men inte fått det ersatt med ett helt och nytt, utan har varit tvungna att anlita ytterligare en låssmed för att avsluta arbetet korrekt. Man måste därför vara väldigt försiktig med vilken låssmed man anlitar och bara använda sig av auktoriserade låssmeder. 

image

Hur gör man för att kontrollera att låssmeden är auktoriserad?

Det är lätt att ta reda på om en låssmed är auktoriserad och seriös. På SLR:s hemsida finns det en smart sökfunktion där man kan hitta alla deras medlemmar. Man kan även använda sökfunktionen för att hitta en auktoriserad låssmed på den ort man bor. En låssmed arbetar inte bara med låsöppning, utan kan även hjälpa till med att serva lås, kopiera nycklar, installera smarta passagesystem, inbrottslarm, fastighetsboxar och mycket mer.

Är man privatperson, fastighetsägare, företag, eller bostadsrättsförening och vill anlita en låssmed för icke akuta låsarbeten, kan det vara en god idé att först ta in kostnadsförslag från mer än en låssmed. Men man ska naturligtvis heller inte glömma att kontrollera att låssmeden är auktoriserad.

 

Fler nyheter