Arbeta utan att få krämpor

27 juli 2020
Mikael Barani

Det är många som börjar jämra sig över krämpor och liknande nuförtiden. Det handlar gissningsvis om en kombination av ålder och av den stillasittande kultur som har brett ut sig över inte bara samhället, utan även världen.
Förr eller senare brukar nämligen våra livsval komma ikapp oss. Då blir det ofta smärtsamt, bokstavligen, uppenbart hur vi har levt hittills här i livet.

Det går nämligen att komma undan med rätt mycket medan man är ung och har gott läkekött. Dock så kommer tiden alltid ikapp oss och efter att man har fyllt 30 så är det många som märker av detta. 
Den bästa chansen till att undvika krämpor var att göra bättre val igår. Nu är det inte någon möjlighet för oss att åka tillbaka i tiden, utan vi får stå vårt kast. Istället får vi göra det bästa av idag och se till att vi optimerar vår tillvaro för hälsa. 

Se därför till att du har en ergonomisk arbetsplats, var du än jobbar. Kanske är du i dessa tider hemma och arbetar. Då kan det vara så att du inte har tillgång till de bekvämligheter som finns på ditt kontor. Se ändå till att göra det bästa av situationen så att din kropp fortfarande har en optimerad arbetsställning.

Fördelen med att arbeta hemifrån är ju att du faktiskt kan ta pauser då och då för att röra på dig. Det uppskattar kroppen.
Du kan får också lättare att komma iväg för att träffa din kiropraktor i Köping för att få hjälp med de krämpor som du redan har.

Kom ihåg att vägen till lång hälsa dock ligger i att göra hållbara val idag. En kiropraktor kan förvisso hjälpa dig med dina symptom men för långsiktig hållbarhet krävs också att man korrigerar det som ger upphov till smärtan.
Först då kan du leva ett liv utan smärta.

Fler nyheter