Arborist i Lund arbetar förebyggande samt kan åtgärda problem som uppstått

23 juni 2022
Cecilia Olsson

editorial

Träd som växer i bebyggda områden kan behöva mer hjälp för att hålla sig starka och friska jämfört med träd som växer fritt ute i naturen.

Det beror bland annat på diverse yttre påfrestningar men även på grund av att träden inte har lika mycket plats att växa då området begränsas av bebyggelse. Förutom att det är viktigt att vårda sina träd för att man ska kunna njuta av dem under väldigt många år så är det också viktigt att göra det eftersom ett sjukt eller skadat träd kan innebära fara för dess omgivning. 

Vilka fördelar finns det med att ha träd på sin tomt?

Träd skapar väldigt mysiga miljöer som kan uppskattas av både människor och djur. De ger vindskydd när det blåser, skugga när det är soligt och varmt samt insynsskydd från grannar och förbipasserande. Träd renar dessutom luften och suger upp överflödigt vatten från regn, vilket avlastar dagvattensystem och hindrar tomten från att bli vattensjuk. 

arborist Lund

För att kunna njuta av dessa fördelar i väldigt många år så är det viktigt att se till så att träden är i gott skick och mår så bra som möjligt. Detta kan säkerställas genom att anlita en arborist, de besitter mycket goda kunskaper om hur träd fungerar samt vad de behöver. 

Kunnig arborist i Lund

Hos Alias Arborist i Lund vet de hur man ska ta hand om träd samt hur de kan vårdas optimalt för att de ska växa sig starka och fina. I städer som Lund behöver träden ofta hjälp för att må bra och det är viktigt att i god tid identifiera problem och vidta förebyggande åtgärder.

Det kan vara allt från att beskära, vårda eller kanske fälla ett träd som stör andra närliggande träd. Alias Arborist hjälper kunder så att de kan ge sina träd de bästa förutsättningarna att klara sig under många år.

Fler nyheter