En borttappad nyckel och lösningen på lassmedgoteborg.net

06 oktober 2020
Mikael Barani
En borttappad nyckel och lösningen på lassmedgoteborg.net

Det är otroligt vad man håller reda på saker nuförtiden. Tanken var väl att tekniken skulle avlasta oss? Nu går man istället omkring med PIN-koder och lösenord i huvudet för att komma åt sitt liv i alla maskiner som vi har blivit beroende av.
Så känns det i varje fall när man sitter där och försöker logga in på alla möjliga konton som plötsligt har blivit en del av ens vardag. Det är inte undra på om man känner sig trött bara av att hålla reda på allt det där, utan att ens räkna in vardagen i övrigt.

Känslan av den första nyckeln

Ibland längtar med tillbaka till enklare tider – då lösenord var en raritet i vardagen. Kanske hade man ett lås till cykelkedjan som krävde fyra siffror. Annars var det gamla och hederliga nycklar som gällde.
Vem minns inte den där känslan när man för första gången blev betrodd på hemmanycklar av sina föräldrar? Det var en stor dag och plötsligt kände man sig en meter längre, minst.

Det jobbiga var förstås om man sedan lyckade tappa bort den där livsviktiga nyckeln. Plötsligt blev det brott att få tag i en låssmed och få kolven till dörren utbytt. På så sätt har det väl blivit lättare idag. Det är bara att använda mobilen och surfa in på lassmedgoteborg.net för att få tag i hjälp, snabbt och smidigt. Förr i tiden var man ju tvungen att ha numret på sig eller ha tillgång till en telefonkatalog.

Det är med andra ord ge och ta med den nya tekniken. Kan man hantera att ständigt kunna nå – och att vara nåbar – så är det ju helt okej. Det gäller kanske att skaffa sig frizoner där man ibland stänger av mobilen och bara låter sina tankar och sig själv vara. Det är trots allt så vi har levt våra liv som människor under hundratusentals år.

Fler nyheter