En lyckad konferens kräver ordentliga förberedelser

31 oktober 2019
patrick pettersson
En lyckad konferens kräver ordentliga förberedelser

Utveckling, beslutsfattande, förbättring eller teambuilding. Det finns många anledningar för arbetsgivare att anordna konferenser. Här ges människor från olika håll möjlighet att utbyta tankar och idéer. En konferens bör ses som en investering i personalen och företagets framtid. Konferenser kan inspirera och peppa de anställda och samtidigt utveckla ledningen. Men det är viktigt att deltagarna involveras, det är inte många av oss som orkar hålla koncentrationen en hel dag. Ofta tar man in externa föreläsare som kan leverera nya relevanta insikter på ett underhållande sätt.

 

Ombyte förnöjer

Många längtar efter en paus från kontorsstolen för att få spendera lite tid i en annan miljö. En inspirerande miljö är A och O när det kommer till kreativitet och motivation. Därför är det givetvis viktigt att välja rätt plats för konferensen. Vilken typ av omgivning passar eventet? Är det fart och puls i stadsmiljö som gäller eller kanske en mer naturnära känsla? Om konferensen pågår över flera dagar behöver övernattning ordnas. Dessutom måste lokalerna vara anpassade efter hur många som närvarar, oavsett om det är en liten grupp på ett fåtal personer eller en samling på flera hundra. All teknisk utrustning måste finnas på plats och får inte strula, både ljud, bild och ljus måste samspela. 

 

 

Både nytta och nöje

En konferens behöver inte bara innebära tunga diskussioner och föreläsningar. Varför inte kombinera konferensen med till exempel ett annat roligt event som stärker gemenskapen? Att få bryta av med en chokladprovning eller avsluta med en middag skapar en avslappnad miljö och ger dessutom ett mer minnesvärt intryck. Det finns konferensarrangörer som erbjuder både moderna lokaler och anordnade event på en och samma gång. Till exempel kan den som tänkt anordna konferens och event i Malmö med fördel vända sig till Folk Mat & Möten: https://folkmatmoten.se/. Med rätt planering och rätt verktyg finns inget att förlora.

Fler nyheter