En ny generation av låssystem

19 maj 2020
Lily Hansen

Säkerhetslås har i århundraden värderats för sin underbara förmåga att hålla tjuvarna borta från den privata egendomen. Men, som den uppdiktade detektiven Sherlock Holmes säger: “det en man kan hitta på, det kan en annan lista ut”. Detta har visat sig vara sant även när det gäller säkerhetslås, då en mekanism bara är inbrottssäker under den tid det tar någon annan att lista ut hur de ska bryta nämnda lås. Vi som människosläkte värderar våra saker och vill gärna behålla dem. Därför blir varje nytt låssystem lite bättre än det förra – och nu är den nyaste generationen av lås här.

 

Digitalt, elektroniskt och lättanvänt

iLOQ heter systemet i fråga, och idéen bakom det hela är att du som kund ska få fullständig kontroll över alla ingångar till ditt hem. Lås och nyckel kopplas elektroniskt till din dator, och därifrån kan du styra allt: du kan bestämma vilken nyckel som ska öppna vilket lås, du kan ändra detta när som helst och du kan även sätta tidsgränser om du vill att en nyckel bara ska fungera vissa perioder. Har du tappat bort din nyckel? Oroa dig inte över att den ska falla i fel händer: du kan enkelt spärra den via datorn tills du hittar den igen.

 

gold padlock on white surface

 

Installera, programmera och glöm bort

iLOQ behöver minimalt med underhåll. Även om det är ett elektroniskt system så behöver det inga kablar och du behöver inte heller oroa dig över att bli utelåst på grund av batteri som behöver bytas – iLOQ använder inte batteri. Låssystemet genererar sin egen energi när nyckeln stoppas in i cylindern. Iloq i kumla installeras av företaget Pignus, som du hittar online eller på Sörbyvägen 3. Är du sugen på att testa denna uppgraderade form av säkerhet? När du är redo att aldrig oroa dig över en borttappad nyckel igen, kontakta Pignus och beställ din iLOQ.

Fler nyheter