En sommar bland pallkragar och odlingsramar

31 mars 2021
Mikael Barani

Hur ser din sommar ut för närvarande? De flesta av oss planerar gissningsvis för en semester som liknar den förra – vi håller oss hemmavid eller resar inom Sveriges gränser.
Nåja, det kommer att komma bättre tider längre fram då man kan vara mer flexibel i sin tillvaro här i livet. Mänskligheten har genomlevt pandemier förr, faktiskt långt mycket svårare sådana och ändå frodats. Detta som vi går igenom nu är därför en förhållandevis liten sak, även om det såklart finns liv och tragedin bakom alla siffror.

Kom närmare dina grannar

Om du har tänkt att stanna hemma så kommer säkerligen din trädgård att återigen få sig en ordentlig tillsyn under sommaren. Det är nu som du äntligen tar fram din odlingsram som har väntat på dig som ett dåligt samvete längst in i förrådet. 
Många odlar just nu ätbara växter, något som ligger i tiden när vi allt mer inser att det gäller att kunna klara sig själv ibland här i livet. 

För hur stor den statliga räckvidden än är så har många av oss insett att den också har en gräns när den utsätts för hårt tryck. Att kunna ta hand om sig själv i någon vecka, till exempel om elen skulle gå, är något som vi gör oss klokt att förbereda oss för. 
På så sätt kan man leva relativt gott och tryggt även om saker inte är precis så som man hade hoppats att de skulle vara.

Passa dessutom på att lära känna dina grannar när du ändå håller på och lär dig om odlandet. De sitter garanterat på kunskap kring saker som du funderar över. Visst är det lätt att fråga internet om allt, men vi är sociala djur som mår bra av att utbyta information. Det gäller förstås både om man har något att lära ut eller om man är den som lär sig.

Fler nyheter