Ett bra bageri Huddinge hittar man lätt

21 mars 2022
patrick pettersson

editorial

Bageri i Huddinge är dit man går när det vankas något gott till kaffet. Har man en god känsla för att sitta på konditori och dricka kaffe med dopp, är det svårt att vänja sig av med det. Det räcker med att man tänker på ett bageri där det bakas på plats, med hyllor fyllda med goda bakverk.

För de som inte gillar bakverk finns det bröd i mängder. Det är ett riktigt bageri med kaffeservering, det vill säga att det fungerar som kondis. Det är ett vinnande koncept. Bröd, frallor, bakverk, kakor, tårtor. Här kommer man att finna att det är någon som bakat det man vill ha.

Kärt barn har många namn 

Det är kanske inte alla som vet att bageri, konditori och brödbod är olika namn för samma sak. De  är synonymer. Alla med betydelsen av att det är ett ställe där man både bakar och säljer det man gjort. Ett ställe dit man kan gå och köpa bröd eller bakverk. Mumsigt värre. 

Ett konditori kan se lite olika ut beroende på var i världen det finns. Det är vanligt att både inredningen och det som finns att äta och dricka speglar den kultur som är i närområdet. En del satsar på bageri i Huddinge centrum.

 

Konditori

En bagares vardag

Att vara bagare innebär att man är uppe med tuppen eller i vissa fall före den. Arbetar man på ett bageri för industrin får man vara beredd på att jobba både natt och helger. På ett litet bageri finns det ofta flera olika arbetsuppgifter. 

Det ska vägas ingredienser till alla baken. Sedan ska det röras ihop och en del av det ska jäsa. Det gäller framför allt bröden. Tårtor och kondisbitar eller kakor behöver aldrig jäsa. Där handlar det mer om att vispa grädde och kavla marsipan till garnering. 

Fler nyheter