Fixa bilens utsida hos billackering i Malmö

10 juni 2022
jonas olsson

editorial

Som barn fick många säkert höra att mat är kroppens bränsle och utan mat orkar kroppen inte hålla igång. Att likna kroppen vid ett fordon är faktiskt mer logiskt än vad man kan tro och är inte bara något man gör för att små barn ska förstå. Precis som fordon är kroppen komplicerad och kräver att många olika komponenter tas om hand korrekt, för att helheten ska fungera till belåtenhet. 

Liknelsen fungerar även omvänt, det vill säga att bilen liknar kroppen. Om människor säger man att utsidan inte är viktig, det är insidan som räknas. Det stämmer givetvis, rent utseendemässigt, men kroppens yttersta skal, huden, har en viktig skyddsfunktion. Detsamma gäller bilar. Lacken är bilens yttersta försvar och skyddar mot rostskador och oxidering, vilket gör att din bil håller sig i form längre. 

 

billackering lund

 

Skydda din bil

En snyggt lackerad bil gör inte bara under för hur du och din bil uppfattas av andra, det skyddar även bilen och förlänger bilens livstid. Det är med andra ord både ekonomiskt och miljövänligt. 

I vårt hårda klimat är bilen extra utsatt och mottaglig för rostskador. Regn, snö, smuts och vägsalt sliter hårt på bilen och kan orsaka stora skador om lacken inte är intakt. Om du befinner dig i Skåne eller andra delar av södra Sverige vet du att de fuktiga vintrarna sliter hårt på din bil. 

Boka billackering i Lund här: https://www.bilskadecentralen.se/vara-tjanster/bilskador/billackering/ redan idag och förläng bilens livslängd. Om du och din bil har varit med om en olycka kan det vara lätt att endast fokusera på att reparera plåten, räta ut bucklor och rätta till kofångaren. Men lacken är lika viktig. Med ett snyggt och professionellt lackeringsjobb är olyckan snart ett minne blott, eftersom lackeringen gör att bilen ser ut som ny igen och dessutom skyddar den nya plåten mot skador och rostangrepp. 

Fler nyheter