Flugrullar i Göteborg till salu

23 augusti 2021
jonas olsson

Allt är inte vad det låter som. Flugrullar är ett bra exempel på det. En flugrulle är inte en “rulle med flugor”. Insekterna alltså. I alla fall inte när man talar i termer om flugfiske, som för övrigt inte heller ska tolkas bokstavligt. Man fiskar efter fiskar, inte flugor. 

Däremot kallas “betet”, eller det man lockar fisken med, för en fluga. Flugrullen är den del av fiskespöt som själva linan förvaras på. Det är med andra ord en väldigt viktig del av hela flugfisket. 

Runda flugrullar i varierat material

Det absolut vanligaste är att flugrullar är runda i dess form. Däremot kan materialet variera på olika sätt, och många flugfiskare har antagligen sin personliga favorit kring vilket material man föredrar. Aluminium eller kolfiber är dock standard när det kommer till flugrullens tillverkningsmaterial. 

Det är när du vevar in och ut linan som flugrullen aktualiseras och gör sitt jobb. Antingen finns det ett handtag, men ibland två, anslutna till flugrullen som du använder för att veva. Du förstår nog att flugfiske inte erbjuder särskilt mycket om man inte har en bra flugrulle. 

 

Fråga runt om flugrullar

Men flugrullar blir förstås slitna och måste bytas ut. När du ska köpa nya flugrullar spelar det egentligen inte så stor roll om du köper dem online eller i fysisk butik. Båda har sina fördelar. Flugrullar i Göteborg kan du till exempel få tag i på fler än ett sätt.  

Gudarna ska veta att det finns många märken att välja på dock. Vad sägs om Vision, Guideline, ORVIS, Grey eller Lamson? Eller för den delen klassiker som Hardy, Extra Spoolar eller Loop? Det kan vara värt att göra lite efterforskningar när det finns så många alternativ att välja bland. Fråga gärna dina fiskekompisar vad de brukar använda. Förr eller senare kommer du att hitta ditt eget favoritmärke som funkar bäst.  

Fler nyheter