Ge nytt liv till taket med professionell takmålning i Malmö

27 december 2020
Cecilia Olsson

Utan taket är huset inte mycket värt, men trots det så kan det vara relativt lätt att glömma bort underhållet av det. Taket sitter där det sitter och skyddar hemmet mot väder och vind, till den dag då det plötsligt uppdagas en fukt- eller vattenskada. Men det finns några saker som kan göra att man slipper den tråkiga situationen; kontrollera taket med jämna mellanrum, reparera skador, tvätta taket (för att få bort sådant som sliter på det samt för att enkelt kunna upptäcka skador) och måla det vid behov. 

Målning skyddar taket

Målning av taket är inte bara viktigt för att det ska se bra ut, en bra målarfärg ger nämligen en skyddande yta som förlänger takets livslängd. Med tiden slits taket ner av yttre påverkan såsom sol, regn, snö, vind och olika typer av påväxt. Det gör att takets ytskikt bryts ner och det kan därmed inte ge ett fullgott skydd, något som kan leda till kostsamma skador på huset. Genom att måla taket återfår takpannorna sin skyddande yta.

Kvalitativ färg och effektiva metoder

Ett företag som tillsammans med en av Europas ledande färgtillverkare tagit fram en takfärg speciellt anpassad för det nordiska klimatet är Hustvättarna i Malmö. Färgen i kombination med deras metoder vid takmålning gör att de kan lämna marknadens längsta garanti på hela 12 år. Det innebär att en takmålning utförd av Hustvättarna blir en mycket god investering i huset. 

Högklassig takmålning i Skåne

Hustvättarna kan hjälpa den som är i behov av takmålning i Malmö eller på andra skånska orter. Målning av takpannor ställer höga krav på kompetens, erfarenhet och utförande, något som finns hos Hustvättarna. Förutom målning av olika sorters takpannor kan de även måla andra detaljer såsom vindskivor, hängrännor, stuprör, vindskiveplåtar, takfönster, takstegar, ventilationsrör med mera. De erbjuder helt enkelt kompletta tjänster med bra garanti. 

 
 
 

 

Fler nyheter