Heligheten bakom ett bra resultat från fönsterputs – vi ger dig tipsen

09 mars 2023
Staffan Ehrlin

editorial

Vill du att dina fönster ska glittra? Försöker du dig ofta på fönsterputsning utan bra resultat? Oroa dig inte, vi har några topptips som kan göra hela skillnaden. Oavsett om det beror på klibbiga rester eller streck som lämnas kvar kan fönsterputsning vara en av de mest frustrerande hushållsuppgifterna – men med våra expertråd garanterar vi att du kommer att se en stor förbättring av dina fönster! Läs vidare för och gör dig redo för kristallklara resultat varje gång.

För det första ska du använda rätt verktyg. Professionella fönsterputsare svär ofta på mikrofiberdukar för streckfri rengöring, men du kan också välja pappershanddukar eller tidningspapper för att spara pengar. Undvik starka rengöringsmedel och andra slipprodukter, eftersom dessa kan orsaka utsmetning och skada glaset med tiden. När det gäller när du tvättar fönstren ska du alltid använda ljummet vatten – om det är för varmt kan det orsaka ränder. Börja högst upp på varje fönster och arbeta dig neråt, torka i lodräta ränder. Detta garanterar att du täcker alla områden jämnt och inte missar några fläckar.

fönsterputs Nacka

Torka

För att torka fönstren efter tvätt byter du till en ren torr trasa eller pappershanddukar. Glöm inte att torka av trösklar, ramar och handtag också – allt detta är potentiella hotspots för smuts, Om du har envisa ränder eller klibbiga rester kan du försöka använda en blandning av ättika och vatten. Applicera med en trasa eller svamp och torka sedan av med en ren, torr trasa efteråt.

Slutligen, se alltid  till att bära gummihandskar vid rengöring, eftersom starka kemikalier kan orsaka irritation. Med dessa tips i åtanke kommer du att få gnistrande fönster på nolltid! Lycka till och god städning!

Känns allt ovan som slöseri med tid, finns alltid möjligheten att anlita en professionell fönsterputsare. Letar du efter någon som utför fönsterputs i Nacka, finns en hel del alternativ.

Fler nyheter