Hitta bärgare i Stenungsund

24 februari 2021
Lily Hansen

Två av de vanligaste anledningarna till varför man kan behöva ringa efter en bärgare är bensinstopp och punktering på något av däcken. Men att stanna med bilen på en väg kan också innebära livsfara. Därför är det viktigt att man försöker stanna bilen på en så säker plats som möjligt, att man sätter på varningsblinkers och placerar ut varningstriangeln ungefär hundra meter från fordonet. Man ska också ta på sig reflexvästen så att man är väl synlig och ställa sig en bra bit in från vägen, så att man inte riskerar att bli påkörd. Först därefter ringer man efter en bärgare.

Precis som man har telefonnumret till försäkringsbolaget eller numret till spärrservice för bankomatkortet inlagt i mobilen, så bör man också ha numret till en bärgare i Stenungsund om man bor i det området. Då slipper man stressen av att behöva söka på nätet eller leta efter telefonnumret i handskfacket. Beroende på var man befinner sig är det inte heller alltid säkert att internettäckningen fungerar, även om det går att ringa samtal på mobilen. 

 

 

Ring direkt till bärgaren 

Det är bra att välja en lokal bärgare som jobbar i det område som man mestadels kör i. Då kan man ringa direkt till bärgaren när olyckan är framme och slippa anlita de lite större och dyrare företagen. Deras journummer kan man istället använda sig av när man befinner sig långt hemifrån. Kostnaden för att anlita en bärgare täcks av fordonsförsäkringen, men ibland kan man behöva betala en självrisk på femtonhundra kronor. 

I de fall man fått punktering har de flesta bärgare tillgång till jourhavande däckverkstad. Detta innebär att man ofta kan få däcket lagat eller bytt på plats, vilket är smidigt och sparar mycket tid. Detta särskilt då många nyare bilmodeller saknar reservdäck. Är problemet däremot större kan man istället behöva bärga bilen till närmaste verkstad. 

Fler nyheter