Höst med Vila kläder

25 oktober 2020
william eriksson

Underbart när årstiderna skiftar och det är dags att packa ner sommaren. Upp kommer de varma mysiga höst och vinterkläderna. Här hittar man både diskreta och klara färger allt efter personlighet. För visst säger kläderna en hel del om oss som personer. Med kläder kan man verkligen göra ett statement.

Klänningar och kjolar kan man tycka hör sommaren till. Men visst är det snyggt med en lång höstkjol tillsammans med ett par galet snygga stövlar. Tjocktröjan på och en halsduk nonchalant slängd över axeln. Vilken höstfärg är favoriten i år?

 

Vilka jackor som passar i höst

Det som är så härligt i den tiden vi lever i att vi själva får välja. Visst finns det trender. Men ibland kan det vara en trend i sig att inte följa tidningarnas modesidor. Det finns så mycket fina jackor och kappor. Ta till exempel en trenchcoat. Ett konstigt namn som faktiskt betyder skyttegravsrock. En jacka som dök upp under första världskriget och bars av officerare. Trots att vi lyckligtvis inte har något krig här i Sverige är rocken fortfarande omåttligt populär.

 

Kläder som värmer

När den kallare delen av året dyker upp kommer mycket mysiga och varma kläder fram i butikerna. Vila kläder kollektion har varma sköna färger och mycket stickat att krypa in i när kölden kommer. Men samtidigt finns det flera lite tunnare plagg ute just nu. Kanske kan det bero på att vi har haft en del milda vintrar där man inte har behövt bylsa på sig för att hålla sig varm. Nu gäller det att ha en varierande garderob för alla sorters kläder.

Ena dagen kan det vara tjocka tröjan, halsduk och handskar för att nästa dag vara möjligt med lättare plagg. Kanske tunna strumpor och en kortare kjol tillsammans med en lättare jacka. Halsduken byts ut mot en lätt scarf. Allting är möjligt.

Fler nyheter