Jämför lån för att öka chanserna till bra villkor

18 mars 2022
Cecilia Olsson

editorial

De allra flesta tar ett lån någon gång under sitt liv och väldigt många tar flera. Förutom att låna till de klassiska sakerna såsom bostad, bil och studier så kan det även uppstå behov av att låna pengar till väldigt mycket annat. Det kan handla om oförutsedda utgifter eller en investeringsmöjlighet man inte vill missa. Idag finns det väldigt många olika alternativ för den som är intresserad av att låna pengar och det kan därför vara klokt att utforska sina möjligheter innan man tar ett beslut. 

Varför ska man jämföra lån?

Fördelen med att jämföra lån är att chanserna ökar för att man får ett lån med bra villkor. Det kan skilja sig väldigt mycket mellan olika långivare vad som gäller för just dem när det till exempel handlar om ränta, avgifter och återbetalningstid. Genom att jämföra olika alternativ så är det möjligt att räkna på vilket lån som passar bäst utifrån de förutsättningar som finns.

lån

Även om de flesta strävar efter låg ränta så finns det också andra avgifter som kan spela in i hur dyrt lånet faktiskt blir. Det är helt enkelt viktigt att ta reda på precis vad som gäller för det lån man funderar på att ta och noggrant räkna på vad det kommer att kosta varje månad, men även vad det kommer att kosta totalt. Det är inte speciellt klokt att ta ett lån för att sedan inse att månadskostnaden är högre än vad man klarar av att betala.

En portal där låntagare och långivare matchas

Hos Swiftbanker är det möjligt att jämföra lån från olika långivare. När du fyllt i dina uppgifter på deras sida så får du ett par alternativ som Swiftbanker anser kan vara bra matchningar. Denna tjänst är kostnadsfri och är inte bindande, utan du väljer själv om du vill ansöka eller ej. Jämför lån innan du tar ett och öka chanserna för en bättre deal!

Fler nyheter