Livets dolda gåvor kommer ibland inslagna i en hörapparat från Oticon

28 oktober 2020
Mikael Barani

Livet handlar om att lära sig att släppa taget om saker och ting. Att inse och acceptera att tillvaron är i konstant förändring och att det bästa som vi ibland kan göra är att gå vidare.
Det kan vara en smärtsam insikt som vi ofta vill streta emot, men tyvärr leder detta oftast till ännu mera smärta. Faktum är att många av dina inre konflikter kan spåras till en ovilja till att släppa taget om saker, se dem i ögonen och låta dem gå.

Ålderdomens gåvor

Det finns dock en inbyggd mekanism i livet som gör att vi förr eller senare måste slåtta taget om saker och ting. Ingen av oss kan nämligen undgås den resa som är att åldras och att dö. Vi befinner oss alla på den resan just nu, vilket inte är menat att verka hotfullt eller tyngande. Istället handlar det om att tänka att du har all tid i världen på dig – ända tills det faktiskt är dags att dö.
Fram till dess är det dock du som bestämmer över hur din inställning till livet ska vara. 

Frågan är därför vad du vill göra med ditt liv? Det handlar om att bestämma sig för något och sedan vara beredd på att kämpa för att komma dit. Kom ihåg att det är kampen som gör hela resan värld att uppleva. Utan motgångar och någon sorts friktion så vore det bara vara… trist.

Det är därför motgångar med tiden ofta blottar sina gåvor. Det finns alltid något positivt i allt, även i faktum som att din hörsel blir sämre och du måste skaffa en hörapparat från Oticon. Någonstans i detta faktum gömmer sig alltså någon form insikt av något slag. Tids nog kommer du att förstå vad det var och gissningsvis även bli tacksam över alla händelser i ditt liv.

Fler nyheter