Reducera din uppvärmningskostnad med bergvärme i Örebro

04 mars 2021
jonas olsson

Många arbetar fem dagar i veckan med långa arbetsdagar och många timmar för att tjäna pengar. Att lägga dessa pengar på en dyr uppvärmningskostnad är inte roligt, men med bergvärme kan du reducera din kostnad med hela 80 procent. Installera bergvärme i Örebro eller den stad du befinner dig i – det är en investering för din framtid. 

Bergvärme är en naturlig värmekälla. Man borrar så djupt ner att värmen kommer direkt från berget. Det kan inte bli mer miljövänligt än att få värme från självaste Moder Jord. Ju djupare man borrar desto varmare blir det. Om man jämför söder med norr behöver man borra betydligt djupare i norr för att kunna hålla en mer jämn värmenivå. 

En brunnsborrning görs även när man borrar efter vatten. Man kan borra bara några meter ner eller välja en djupborrad brunn. Ju djupare brunnen är desto mindre risk är det för att vattnet tar slut. En djupborrad brunn blir även mindre påverkad av miljöförändringar. 

Experter på området

En sak som är säker är att när man ska borra behöver man ta hjälp av en expert. Inte vem som helst bör ge sig på att borra varken vattenbrunn eller bergvärme. Går du i tankar på att göra något av detta eller kanske både och så behöver du hitta ett företag med stor kompetens inom området. 

Innan du kontaktar ett företag bör du ha nedskrivet vad du själv har för önskemål. Detta kan  till exempel vara när du vill ha utfört arbetet eller hur djup brunn du vill ha. Om du inte själv vet så kan företaget hjälpa dig med råd och ge dig information. 

De flesta kommuner kräver inte något bygglov för brunnsborrning, men det kan vara bra att undersöka vad som gäller för just din kommun. Efter det är det bara att börja planera för din investering. 

Fler nyheter