Skapa sagor med väggdekor

27 december 2020
jonas olsson

Sagor är ofta något som kan göra att barnen längtar efter att få krypa ner i sängen efter en dag fylld av lek. Så varför inte ta sagoberättandet ett steg till. Tycker du om att skapa egna berättelser? Uppfinna karaktärer som följer med under många sagostunder och blir en del av barnens liv? Då är dags att bli ännu mera kreativ.

Du kan exempelvis sätta upp väggdekor med bilder från berättelserna på barnets väggar. Handlar sagorna om djur kan man använda redan befintlig väggdekor från internetbutiker. Om man vill skapa något eget så kan man göra dem själv. Det finns hemsidor där man kan beställa egenskapade konstverk att dekorera hemmet med. 

 

Skapa äventyr tillsammans

Varför inte skapa nya äventyr tillsammans med barnen varje kväll. Genom att sätta upp motiv av olika djur och andra karaktärer på väggarna kan man tillsammans skapa en ny saga med koppling till bilderna vid varje sagostund. På så vis är alla delaktiga och barnet får använda sin fantasi och kreativitet. Ibland kan det även hjälpa barnet att berätta om sin dag och sina svårigheter genom att göra det till en berättelse som inte är på riktigt. 

 

En del av interiören

Väggdekor kan också integreras i rummets helhet med hjälp av andra föremål. Har man ett rum med saker från Pippis värld blir rummet ännu mer magiskt. Med väggdekorationer av apan Herr Nilsson och hästen Lilla Gubben och andra Pippi-motiv blir rummet levande. 

Man kan välja diskreta dekorationer med lugna färger eller inreda med hela färgpaletten synlig. Det ena skapar kanske lite mer lugn, medan färgerna skapar glädje, kreativitet och energi. Så det är en bra början att utgå från barnets egen karaktär och önskemål. Här finns inga rätt och fel utan bara ren skaparglädje för hela familjen. Och en framtid med massor av spännande äventyr.

Fler nyheter