Skyddande balkongnät

17 september 2020
patrick pettersson

Om man lyfter blicken vid en promenad i staden så kommer man säkert få se balkonger som har nät ovanför balkongräcket. Kanske har man aldrig sett det förut och undrar därmed vad funktionen egentligen kan tänkas vara. 

Ett balkongnät används för att lägenhetsinnehavaren har djur som hen inte vill ska trilla från balkongen. Det är ett fiffigt sätt att förhindra fallolyckor, samtidigt som man får behålla utsikten och njuta av sol och luft.

 

Ett tryggare boende

De som oftast använder sig av ett nät som skydd på balkongen är kattägare. Det är den typen av djur som smidigt och lätt kan ta sig upp på ett balkongräcke. Tyvärr kan kissen också i värsta fall råka trilla ner. Trots att det är djur som ofta landar på fötterna och har en tålig fysik så kan det gå mycket illa för djuret. Antingen av själva fallet eller det som händer när det hamnar på marken.

Med ett skyddande nät kan man därför som kattägare tryggt ha sin balkongdörr öppen utan att behöva ha full uppsikt. Alla de nät som finns på marknaden är omöjliga för en katt att komma över, om det monteras på rätt sätt vill säga. Med ett balkongnät kan du alltså känna dig trygg, oberoende av vilket nät du väljer att installera.

 

 

Halvt eller helt

Om man har en balkong ovanför sig kan man välja ett nät som går hela vägen upp till den ovanförliggande balkongen. Det gör att det är omöjligt för ett djur att kunna trilla ner. Men det är även ett sätt som ibland används av de som har fåglar istället för katter.

Väljer man istället ett lägre nät som inte går hela vägen upp så är det konstruerat annorlunda. Ovandelen lutar då inåt mot balkongen. På det sättet är det omöjligt för en katt eller hund att komma upp och trilla ner. 

Fler nyheter