Sträck ut i en 180×200 säng

25 februari 2020
Cecilia Olsson
Sträck ut i en 180x200 säng

En säng kan göra mycket både för sömnkvalitet och sovrummets utseende. När man ska köpa en ny säng är det viktigt att man väljer en som är anpassad efter just de behov man själv har. Det mest grundläggande är att hitta en säng med rätt fasthet. Ett tips är att gå efter hur mycket man väger. Har man en vikt på under 75 kilo bör man ha en mjuk säng, mellan 75 kilo och 95 kilo kan en fast passa bäst och om man väger över 95 kilo så är det rekommenderat att han en extra fast säng. Med det sagt så är det trots allt så i slutändan att man ska gå efter vad som känns bekvämt. En säng där axlar och höft sjunker ner så pass att ryggraden hålls i en rak position är det bästa för ryggen och kan förebygga och lindra smärta.  

Om man är två stycken som sover tillsammans så är det viktigt att ha en säng där det finns plats för båda två att sova bekvämt. En säng med måtten 180×200 kan vara ganska lagom för två personer, man får plats att röra sig och det ser dessutom väldigt snyggt ut med en bred säng i sovrummet. Utseendet är inte det viktigaste men det kan vara det som avgör om man väljer mellan två sängar som uppfyller ens övriga behov.

Man ska se till att sovrummet har en tydlig koppling till just sömn. Om man ägnar sig åt arbete eller sitter och tittar på tv hela dagarna i sovrummet så är risken stor att man kommer få svårt att somna när det väl är dags för det. Så att fylla sitt sovrum med en stor säng är en bra idé ur flera aspekter.

Bättre Nätter är ett företag som erbjuder sängar av hög kvalitet till bra pris. Så in och köp en säng i måtten 180×200 hos Bättre Nätter.

Fler nyheter