Ta hand om din tandhälsa

11 augusti 2019
Lily Hansen
image

Tänderna är jätteviktiga att underhålla och skydda. Minst lika viktiga som resten av kroppen. Tyvärr är det många som struntar i att göra regelbundna tandläkarbesök, och sanningen är att det kan vara lätt att glömma ibland. Men tänderna behöver vi för att kunna äta ordentligt, och minsta infektion eller karies kan skapa stor smärta och få hela kroppen att må illa. Blir en tand infekterad, eller uppstår det en sjukdom i tandköttet, måste detta skötas direkt. För att förekomma större problem med tänderna är det bäst att planera in regelbundna besök hos tandläkaren, även när allt verkar vara okej.

 

Så här väljer du en bra tandläkare

En bra tandläkare kommer att få dig att känna dig säker och trygg. När allt kommer omkring så vill man inte låta vem som helst sticka in verktyg i ens mun. Men rädslan för tandläkaren bör inte hindra dig från att undersöka dina tänder, så hitta en läkare som du känner dig bekväm med. Läs på om läkaren eller kliniken innan, så att du är säker på att de har ett gott rykte. Du kan även prata med tidigare kunder. Söker du en tandläkare i Järfälla kan du kolla upp Glori Dent. Du kan säkert hitta en mottagning nära dig.

 

 

Några tips för friska tänder

Förutom att du borde gå till tandläkaren åtminstone en gång om året för en kontroll finns det några saker du kan göra hemma för att ta hand om dina tänder. Självklart måste du borsta tänderna, detta minst två gånger om dagen och speciellt innan du går och lägger dig. Använd gärna tandtråd. Även om det känns jobbigt att flossa tänderna så hjälper detta enormt mycket för att få bort alla små envisa matrester. Ett annat bra tips är att använda tandkräm med fluor och att inte dricka mycket saker med syra eller socker.

Fler nyheter