Ta hjälp från experter i Hultsfred med val och installation av värmepumpar

16 mars 2021
Cecilia Olsson

Ett behagligt inomhusklimat är något som är att föredra i sitt hem. Man vill gärna har det varmt om vintern och härligt svalt om sommaren. Att gå runt och frysa i sitt hem kan ta väldigt mycket energi och är inte alls optimalt. Det samma gäller om det är alldeles för varm i bostaden, det kan göra att man får svårt att sova, blir tung i huvudet och eventuellt även får huvudvärk. Därför bör man som husägare prioritera ett värmesystem som fungerar bra året om. Ett väldigt bra alternativ kan vara att installera en värmepump.

Värmepump som ger både värme och kyla 

Det finns olika värmepumpar att välja mellan med olika egenskaper. Några av de vanligaste på marknaden är luft-luftvärmepumpluft-vatten-värmepump och bergvärmepumpLuft-luftvärmepumpen passar mycket bra för direktuppvärmda småhus och mindre butiker samt verkstäder. De kan inte producera varmvatten men kan däremot fungera som luftkonditionering och förbättrar även inomhusklimatet.

Utomhusluft och berggrund kan värma fastigheten

En luft-vatten-värmepump hämtar energi från utomhusluften och presterar bra ända ned mot en utomhustemperatur på -25 grader. De har en steglös effektreglering (inverter) som gör att energiförbrukningen anpassas efter vad fastighet kräver. En bergvärmepump hämtar energi från berggrunden som håller en stabil temperatur året om. Det gör att den kan erbjuda en trygg, driftsäker och miljövänlig uppvärmningsteknik för alla typer av fastigheter.

Få experthjälp med allt som har med värmepumpar att göra

Eftersom det finns olika värmepumpar att välja mellan ges möjligheten att finna den perfekta pumpen för varje fastighet. Crilles VVS och Värmepumpsteknik i Hultsfred är experter på att hitta lösningar som ger fastigheten optimal uppvärmning och kyla. Förutom att de kan hjälpa till med att hitta det bästa alternativet kan de även sköta installation och service. Crilles VVS och Värmepumpsteknik är därmed ett bra företag att vända sig till om man behöver hjälp med värmepumpar i Hultsfred.

Fler nyheter