Tandläkare i Järfälla för hela familjen

25 oktober 2021
patrick pettersson

editorial

Såväl barn och ungdomar som vuxna ska helst regelbundet gå till tandläkaren. Hur ofta man ska gå beror på om man har eller har haft några särskilda problem. Barn och ungdomar utan problem brukar gå till tandläkaren för kontroll en gång om året. För vuxna räcker det vanligtvis att gå vartannat eller vart tredje år. Men vissa behandlingar, som exempelvis tandimplantat eller tandreglering, kräver mer frekventa besök hos tandläkaren. Det kan vara bra att som vuxen mellan tandläkarbesöken också gå till en tandhygienist för att ta bort tandsten och putsa tänderna.

Tyvärr är det vanligt att vuxna skjuter upp besöken hos tandläkaren och inte alls går förrän de har stora problem. Då måste man ofta genomgå större och mer kostsamma behandlingar för att komma tillrätta med problemen än om man hade gått tidigare. I vissa fall kan det också innebära att tänder inte går att rädda, utan de måste ersättas med konstgjorda. 

 

Välj rätt tandläkare

För att man inte ska undvika tandläkarbesöken är det viktigt att ha en tandläkare som man trivs med och där besöken går smidigt. Många väljer en tandläkare i samma område som de bor eller arbetar eftersom det då också blir enklare att hinna med besöken. Eller så väljer de en tandläkare inte alltför långt bort och dit man kan åka kommunalt. Men det finns också tid att tjäna om hela familjen väljer samma tandläkare. 

Ett sätt att hitta rätt tandläkare kan vara att söka på nätet i det område där man bor, på exempelvis “tandläkare Järfälla”. Men det gäller att också förvissa sig om att den tandläkare man väljer erbjuder den typ av behandlingar som man är i behov av, särskilt som vuxen. Behöver man käkkirurgi eller reglera tänderna ska tandläkaren vara specialiserad på detta. Ofta kan man hitta denna information enkelt på tandläkarens hemsida som här: https://www.xn--tandlkarejrflla-4kbfc.com/.

Fler nyheter