Tredjepartslogistik förbättrar och förenklar

14 december 2020
jonas olsson

Driver du ett mindre företag och kämpar med att få ihop logistiken? Eller har kanske du nyss uppfyllt din dröm och startat en alldeles egen e-handel? Hjälp med frakt, lagerhållning och andra områden tillhörande logistik kan vara guld värt när man är småföretagare eller precis i början av sin entreprenörsresa – men givetvis fungerar det väldigt bra även för större bolag. 

Tredjepartslogistik – eller 3PL som det ofta förkortas – handlar om att man lejer bort olika led inom logistiken till en utomstående tredje part. Det kan handla om enbart frakt och leverans av varor, men man kan också välja att outsourca hela det logistiska arbetet. Flexibiliteten är stor, och valmöjligheterna många. 

 

3PL hjälper dig att fokusera på det viktigaste

Frakt av varor, lagerhållning, leverans, kundtjänstärenden gällande frakt och leverans samt övriga delar inom logistik upptar en hel del tid – vilket är något varken små eller stora företag sällan har för mycket av. 

 

 

Genom att satsa på tredjepartslogistik kan du som egenföretagare få mer tid över till att fokusera på det verkligen är viktigt – sådant som får ditt företag att växa, utvecklas och erövra fler marknadsandelar. Ett professionellt frakt- och logistikföretag kan sköta hela eller delar av din logistik på ett smidigt och tidseffektivt sätt. Och sådant som sparar tid, sparar ofta också pengar, inte sant?

 

Jämför olika logistikföretag innan du bestämmer dig

Företag specifikt inriktade på logistik finns det gott om. Att hitta rätt och veta vilka som passar just dina behov kan således vara lättare sagt än gjort. 

Precis som med mycket annat är det viktigt att göra research innan, samt att jämföra olika typer av logistikföretag. Hur ser exempelvis prismodellen ut för de olika alternativen? Och vilket företag har en lagerkapacitet som passar ditt företag bäst? Genom att undersöka och jämföra olika företag innan du bestämmer dig blir det enklare att hitta rätt från början.

Fler nyheter