Vackra träd i Lund tack vare din lokala arborist

15 juni 2021
jonas olsson

Lund är en otroligt vacker stad med väldigt mycket tradition och historia. Vem njuter inte av att gå genom Stadsparken i maj eller juni när parken är grönare än vad den varit på hela året? Du fullständigt drunknar i sinnesintrycken du får från gräset, dammen och ankorna och inte minst alla vackra trädkronor. Träden står verkligen stolta i hela Lund. Från Stadsparken till Lundagård och de mäktiga skogarna ute i Skrylleområdet. 

Men träden sköter inte sig själva och blir så estetiska enbart utifrån slumpen. Så är det naturligtvis inte. Bakom varje träd i Lund som förgyller staden med syre och elegans står en duktig och framgångsrik arborist. 

Det är kanske ingenting du tänker på när du tar din kvällspromenad på Stadsparkens grus, förbi kafét och ungdomarna som står och spelar kubb nedanför Vita scenen. I framtiden kan du nu ägna denna arborist i Lund en extra tanke. 

 

 

Vad skulle trädet säga?

Det är inte bara i Lunds offentliga miljöer som arboristerna är verksamma. Arboristerna tar sig även an uppdrag i din privata trädgård. Om ett träd behöver besiktigas, beskäras eller till och med rivas ned så är det arboristen du ska ringa. En arborist är lite som en träddoktor. De diagnostiserar träden och tar reda på hur trädet mår och hur det kan förgylla sin potential. Eller om det helt enkelt måste somna in för gott, vilket ibland kan vara fallet. 

Så, nu kanske du har fått ett annat perspektiv på vilket arbete som faktiskt ligger bakom att det grönskar så vackert som det gör i en stad som Lund. Nästa gång du går förbi ett träd, stanna då upp och lägg en hand på barken. Hör trädet tala till dig. Hör det tala till dig som om du vore dess arborist. Träd lever länge och har otroliga historier att berätta för oss. 

Fler nyheter