Vad du än gör – gör det passionerat

10 juni 2020
Mikael Barani

Att ha projekt är sådant som är snudd på livsnödvändigt. Det kan vara lite vad som helst egentligen, så länge det känns viktigt och meningsfullt. För det gör också att livet känns viktigt och meningsfullt.

För vissa är dessa projekt kanske uppsatta träningsmål. För andra handlar det om jakten på den perfekta guran genom att byta ut gitarrdelar tills man hittar soundet som man letar efter.
Vad det än må vara så är det alltså viktigt att man har ett mål. Det gör att vi hela tiden kan stämma av att vi rör oss i den riktning som vi vill vara på väg mot. Att kunna se något födas och växa fram gör att vi mår bra. Har vi sedan även förmågan att faktiskt också avsluta dessa projekt, ja då är cirkeln sluten.

Att kunna bevisa för oss själva att en idé faktiskt kan bli fysisk verklighet – det är en kraftfull känsla. 
Det behöver inte heller vara något enormt och omvälvande som sagt. Kanske är det något så enkelt men som ändå betyder något för dig. För genom att ta ett projekt hela vägen från start till mål så bevisar vi något för oss själva: Att vi kan lita på oss själva.

För det är lätt hänt att vi bara gör saker halvdant. Att de inte spelar någon roll för oss. 
Det är ett lite fegt sätt att leva livet på, för att vara ärlig. 
Nej, genom att helhjärtat våga kasta sig ut i sina passioner och se var de för oss, det är livet det.

Kanske blir vi avskräckta av tron att vi måste bli framgångsrika i andras ögon. Att mäta sin passion på det sättet leder ofta ned för trista vägar där livet blir en jakt på prestationer. 
Låt därför istället din egen glädje bli till din kompass. Oftast är det faktiskt så som andra också finner uppskattning i dina projekt.

Fler nyheter