Vi står inför nya vägval och möjligheter

14 maj 2020
Mikael Barani

Många av oss upptäcker nya aktiviteter i dessa virustider. Det gäller helt enkelt att man håller sig aktiverad för att inte bli alltför stilla i varken kropp eller tankar. Det är annars lätt hänt att hela livet börjar kännas lite som om att saker och ting bara åker utför.
Visst, det är på många sätt inte en särskilt kul tillvaros om vi befinner oss i just nu.

Samtidigt gäller det att ta tillvara på denna unika tid. Det gör att vi kan bygga upp momentum framåt inför att saker och ting lugnar ned sig och vi kommer ur denna dystra virustunnel.

Så börja kultivera dina nya rutiner redan nu. Många av oss har fått mer tid i våra liv till att göra saker som vi kanske annars inte hinner med. Detta är som sagt en period då vi verkligen kan ta tillvara på den tid vi har fått.
Är du permitterad från ditt jobb – börja skaffa dig nya kunskaper och skills.

Speciellt om du faktiskt inte trivs särskilt bra på din arbetsplats. Se det som om att du just nu har en betald utbildning då du kan bygga på din egentliga dröm. Det finns många kurser på nätet, vissa av dem helt gratis, där du kan öka på kunskaperna.

Eller så kan du bara prova på saker och ting som du alltid har varit sugen på. Som till exempel ridning i Stockholm. Världen ser alltid lite roligare ut om du upplever den från en hästrygg. Kanske upptäcker du också att du faktiskt vill arbeta på ett stall, eller bara i närheten av djur och grönska?
Vi människor mår ju bra av att vara nära och uppleva flora och fauna.

De har en läkande effekt på oss och får oss att må bättre.
Som sagt: Allt är möjligt och det är endast din fantasi som sätter begränsningarna.

Fler nyheter