Alla händer behöver handskar

22 oktober 2020
patrick pettersson

Golfare, bilförare, festklädda prinsessor eller vanliga motionärer som går ut med hunden, alla behöver handskar. De ser visserligen lite olika ut och kan variera i storlek, men det finns handskar för alla händer. Ibland har man dem för värmens skull, men lika ofta är det ett mode man vill följa. 

Handskar är nämligen oftast ansedda som en elegant modedetalj. Forna tiders filmstjärnor hade långa aftonhandskar, men sådant ser man inte så mycket numera. Däremot kan man vilja ha tunna och eleganta skinnhandskar när man går på stan, exempelvis i ljusbrunt eller cremefärgat mockaskinn.

 

Vinterhandskar när man cyklar

För den som gärna rör sig ute i naturen är det viktigt att skaffa sina handskar i tid. När höstkylan kommer är det lätt att glömma att man ska ha handskar på sig, och det märks direkt på de nariga händerna att man har slarvat.

Tumvantar håller i och för sig värmen bättre, men de är oftast ganska opraktiska. Skinnhandskar som är lite tjockare och har ett rejält foder är det som behövs när man cyklar eller tar en vinterpromenad.

 

Prova ut dina favorithandskar

Det finns inte så många handskaffärer numera, men det är bra att gå till en anrik sådan för att prova ut handskar som både sitter bra och håller hög kvalitet. Handsken ska sitta bekvämt och skönt på och det ska vara lite luft kvar inuti handskens fingrar, för då håller värmen sig bättre. 

Handsken är kastad var ett talesätt förr när man skulle duellera, men numera pratar man om att man har kastat bort sina handskar. Det är lite förargligt när man har tappat bort en handske för att den har blivit kvarglömd någonstans eller ramlat ur fickan. Då måste man skaffa nya för att skydda sig mot kylan. Gå till en riktig handskaffär och prova, så blir du nöjd med ditt köp.

Fler nyheter