Allt om rörrelining

17 oktober 2022
Helen Johansson

editorial

En smidig reparationsmetod

Funderar du på att lägga om rören i ditt hem eller företag? Om du har gamla, skadade eller läckande rör är rörrelining en utmärkt lösning. I det här blogginlägget berättar vi allt du behöver veta om rörrelining, från vad det är till hur det fungerar. Fortsätt läsa för att få veta mer!

image

Effektiv reparation av rören

Vad är rörrelining?
Rörrelining är en teknik för reparation av avloppsrör utan grävning som hjälper till att reparera skador på avloppsrör utan att behöva gräva upp dem. Med rörrelining sätts ett nytt avloppsrör in i det befintliga röret. Det nya röret är tillverkat av polyeten med hög densitet (HDPE) och är förstärkt med glasfiber. Detta gör det starkare och mer hållbart än det befintliga röret

Hur fungerar rörrelining?
Det första steget i relining av rör är att rengöra det befintliga avloppsröret. Detta görs med en hydrojetter, som med hjälp av högtrycksvatten tar bort allt skräp från röret. Därefter sätts en hartsdränkt liner in i röret. Inlägget blåses sedan upp så att det tar formen av det befintliga röret. när inlägget har härdat bildar det ett nytt HDPE-avloppsrör inuti det gamla

Rörrelining tar cirka 2-3 timmar och kan göras på en dag. Det är ett snabbt och effektivt sätt att reparera skador på dina avloppsrör utan att behöva gräva upp dem. Dessutom är det mindre störande än traditionella avloppsreparationstekniker eftersom det inte finns något behov av att gräva upp din trädgård eller uppfart.

Om du funderar på att lägga om rören för ditt hem eller företag hoppas vi att det här blogginlägget var till hjälp! rörrelining är ett snabbt och effektivt sätt att reparera skadade avloppsrör utan att behöva gräva upp dem. Om du har några frågor om rörrelining eller vill boka in en konsultation kika gärna in hos https://pipereliningsyd.se/, de är en bra källa för information och resurser.

Fler nyheter